96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

Ruta accessible per les Falles

Enguany el discurs de les nostres Falleres Majors, Carla i Consuelo va ser clar. Mostrem al món que la nostra ciutat i les nostres festes són inclusió, convivència i igualtat.

En 2020 sis falles repartides en diferents punts de la nostra Comunitat fan accessible l’explicació de les seues obres en col·laboració amb Fundació Fesord CV.

Per tercer any consecutiu l’accessibilitat de les persones sordes continua sent una premissa per a la comissió de Convent Jerusalem, falla de secció especial, que vol que la llengua de signes es normalitze entre les seues falleres i fallers, i totes les persones que els visiten.

Mateixa objectiu és l’iniciat per la Falla Gayano Lluch, el monument infantil de la qual també tracta de fer-se amb el primer premi d’especial. Celebrant el seu 10é aniversari la seua comissió ofereix al moviment associatiu, a més de la informació dels seus monuments en llengua de signes projectat de 10am a 10pm de manera ininterrompuda, una visita per l’interior dels seus monuments.

Valorar la llengua materna com van fer les màximes representants de les nostres festes en la Crida és el que reivindica la Falla Pintor P. Capuz – Fontanars, on a través dels seus monuments volen defensar el dret a la comunicació amb independència de la llengua triada. I en concret, la importància de l’accés a l’educació en llengua de signes per a les persones sordes.

La Falla Els Basses d’Alzira plasma en els seus monuments la riquesa de la diversitat i el valor de reconéixer les capacitats diferents de cada persona.

Però els temes d’actualitat no es passen per alt en la Falla Tres Moreres d’Algemesí, on a través de vídeos en llengua de signes ens acosten a la mitologia grega sent un paral·lelisme amb la situació política, social i econòmica que vivim hui dia.

Tampoc en la Falla Xùquer de Cullera, on podrem endinsar-nos en la crítica que el seu artista faller realitza sobre el canvi climàtic i la necessitat de cuidar el nostre planeta.

Un tour de falles en llengua de signes que us animem a no perdre-us-el, i compartiu amb nosaltres a través de les xarxes socials amb el hashtag #fallesaccessibles.