96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

FESORD i À PUNT posen en marxa el botó roig per PS

À punt consolida la seua aposta per l’accessibilitat de les persones sordes amb la seua aplicació per a Smart TV del servei HbbTV o més conegut com a “botó roig”, que posarà en marxa dilluns que ve.

Gràcies a aquesta eina qualsevol persona podrà accedir a tot el catàleg de continguts a la carta de la plataforma multimèdia de la radiotelevisió pública valenciana. Una oferta que els permetrà, en particular a les persones sordes, seguir en directe l’informatiu de migdia, accessible en llengua de signes a través d’intèrprets de Fundació Fesord.

Amb l’apartat À Punt NTC llengua de signes, la cadena compleix amb el que s’estableix en la Llei 1/2006, del sector audiovisual, per la qual es garanteix “La protecció de l’accessibilitat de les persones amb discapacitat sensorial mitjançant l’eliminació progressiva de barreres de comunicació, especialment a través de la subtitulació i de la incorporació de la llengua de signes espanyola (LSE) a les obres audiovisuals. A més, es promouran serveis addicionals de televisió que la tecnologia de la Televisió Digital Terrestre permet i que puguen servir per a facilitar l’accés de les persones amb discapacitat sensorial als mitjans televisius”. Una millora tecnològica que l’ens públic valencià ha realitzat amb la posada en marxa del botó roig.

L’accessibilitat del col·lectiu de persones sordes a través de la figura de l’intèrpret de llengua de signes es va introduir per primera vegada en els primers espais informatius matinals d’À Punt el setembre del 2018. Una línia de treball que el passat 10 de febrer es va traslladar a l’edició de migdia en la seua pàgina web i fruit a la cooperació entre totes dues entitats a partir del dilluns podrà seguir-se, a través de Smart TV, el telenotícies complet, inclòs l’espai d’esports i el temps que fins ara no s’interpretaven.

Des de FESORD destaquem l’esforç realitzat per À Punt per a realitzar una televisió de tots i per a tots els valencians i valencianes. I confiem que l’ens complisca amb l’increment gradual de la seua programació accessible que estableix la legislació.