96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

Accessibilitat per a les festes tradicionals

cultura inclusiva lengua de signos

Dissabte passat el pregó d’una de les festes més importants de la Comunitat Valenciana, les Fogueres de Sant Joan a la ciutat d’Alacant, va comptar amb interpretació a la llengua de signes perquè la ciutadania sorda poguera gaudir en igualtat de condicions que la resta.

A aquesta iniciativa es va sumar el consistori d’Elda que també va comptar aquest passat dimecres amb una intèrpret de llengua de signes per al pregó d’inici de les seues festes de Moros i Cristians.

Fesord CV i el seu moviment associatiu posen a la disposició de les institucions el servei d’interpretació de la Fundació Fesord per a continuar contribuint en una cultura inclusiva i accessible.

A pesar que l’impuls de l’accessibilitat a la informació i la comunicació mitjançant presència d’intèrprets de llengua de signes cada dia és major, l’accés a la cultura en llengua de signes sempre ha estat vetat a la ciutadania sorda.

Comptar amb la llengua de signes en els esdeveniments culturals continua sent molt puntual i sempre gràcies al bon treball i insistència del moviment associatiu de persones sordes.