96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

Cap a una comunicació accessible en temps real amb el 1 1 2

190118_112

El director general de l’agència de seguretat i resposta a les emergències, Jose Maria Ángel Batalla ha mantingut una reunió amb la presidenta de Fesord CV acompanyada de la Vicepresidenta de la CNSE per a analitzar i estudiar les vies de col·laboració que facin possible una accessibilitat completa de la ciudanía sorda de la Comunitat Valenciana a l’1 1 2.

El centre coordinador d’emergències a través de la plataforma 1 1 2 rep totes les trucades de la ciutadania valenciana davant qualsevol situació d’urgència sigui de caràcter ambiental, sanitari, viari o altres. A través d’aquestes peticions el centre posa en marxa tot un dispositiu en xarxa a temps real que mobilitza als recursos necessaris per a donar resposta a l’emergència en el menor temps possible.

Aquesta atenció telefònica inicial es dóna en l’actualitat per a la ciutadania sorda a través de sms al 638444346 incloent la paraula ILS a l’inici del missatge seguit de tota la informació necessària, una solució que s’ha quedat obsoleta per als avanços i avantatges que les TICS ens poden oferir en l’actualitat.

Per a optimitzar tot el procés de recepció d’avís i comunicació amb la plataforma 1 1 2 el centre coordinador vol comptar amb l’assessorament de les nostres entitats i així poder aconseguir una solució tecnològica que siga accessible per a tota la ciutadania sorda però que alhora possibilite la comunicació en temps real de l’usuari/a amb els/as agents de la plataforma tant en llengua de signes com per escrit.

Una opció similar al 016 que en l’actualitat compta amb atenció les 24h tots els dies de l’any a través de Svisual. L’1 1 2 a més d’una comunicació accessible vol garantir que puga fer-se fins i tot en espais on no hi ha cobertura i aquesta és la línia de treball que s’obre amb la nostra entitat.