96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

La llengua de signes en la literatura

Feria del libro 2019

El 23 d’abril, dia del llibre, Fesord CV s’uneix a diferents actes que promouen i donen protagonisme a la literatura. El dissabte 4 de maig participarem una any més en la 54 Fira del Llibre als Jardins de Vivers, a les 17:00h realitzarem un taller dinàmic on especialistes en llengua de signes transmetran la bellesa de la llengua de signes i les possibilitats que té per a transmetre contes als i les més xicotets/es.

Així mateix i com a novetat, participem en les Jornades de portes obertes a la narració que se celebren a la Biblioteca Pública Pobla Farnals situada en la Plaça Sant Vicent 1, on un especialista en llengua de signes realitzarà una sessió de contes en llengua de signes. Aprofitarem la col·lecció de contes tradicionals editada per la Fundació Fesord CV de «I conte signat…conte acabat», en concret “El vestit de l’emperador”, per a fomentar tant la normalització de la llengua de signes com la lectura en valencià.

La llengua de signes, reconeguda en 2007 al nostre país, ha sigut des de sempre un vehicle de transmissió de cultura per a les persones sordes. Són innombrables els exemples que existeixen a tot el món on la nostra llengua ha fet possible que una cançó, una poesia, un conte, una novel·la clàssica o el teatre arriben al públic sord.

Però no solament això, sinó que la creació cultural pròpia en llengua de signes també ha sigut tradicional en la comunitat sorda, algunes de les nostres obres han tingut un gran prestigi internacional, celebrant-se cada vegada més festivals i trobades culturals en llengua de signes per tot el món.