96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

El SAPS afavoreix la inclusió de les persones sordes migrants

El pròxim 21 de març, el Servei d’atenció a persones sordes (SAPS) finalitza el taller per a persones sordes procedents de diversos països que tenia per objecte acostar els recursos socials i laborals existents i facilitar d’aquesta manera la inclusió social.

El SAPS atén persones sordes en diverses situacions que per les seues característiques personals, socials, educatives o laborals requereixen d’una atenció i acompanyament especialitzat tant a nivell comunicatiu com social que evite qualsevol tipus d’exclusió.

En aquesta acció formativa que va començar el mes de febrer han participat 11 persones sordes immigrants. Així mateix, el curs, a més de facilitar informació que repercuteix en la millora de les seues condicions de vida en la Comunitat, també ha afavorit el contacte entre persones sordes en les mateixes condicions, sens dubte una forma de crear xarxes de suport i contacte que prevé contra l’aïllament, un dels principals hándicaps de les persones sordes que abandonen el seu país d’origen.

Establir contacte interpersonal i donar-los a conéixer la xarxa associativa de persones sordes que hi ha en la Comunitat Valenciana és un primer pas cap a la participació i el benestar de les persones sordes que immigren a la Comunitat Valenciana.

Aquesta acció és una de tantes que s’emmarquen en el programa d’ATENCIÓ I MEDIACIÓ COMUNICATIVA PER A la INCLUSIÓ DE PERSONES SORDES IMMIGRANTS de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.