96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

Estrenem local a Alacant per a l’atenció a persones sordes i les seues famílies a la província

Nuevo local Alicante Fesord

Fesord CV Alacant es trasllada a la C/Sant Raimundo 21 d’Alacant mitjançant la cessió d’un espai per part de l’Ajuntament d’Alacant que s’ha condicionat gràcies a la subvenció dirigida a la realització d’inversions per a atendre finalitats de caràcter social amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’impost sobre la renda de les persones físiques en la Comunitat Valenciana concedida per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

D’aquesta manera Fesord CV Alacant disposa d’un local accessible i amb més espai per a les accions de formació i d’atenció a les famílies i infància sorda.

La Federació porta 40 anys de treball i defensa de les persones sordes. Va ser l’any 1996, gràcies a l’oportunitat que brindada per projectes europeus, quan Fesord CV va apostar per la creació d’una infraestructura d’atenció directa a les persones sordes i les seues famílies, creant el Centre autonòmic d’atenció i les seues dues agències provincials a Alacant i Castelló. Una infraestructura que ha anat evolucionant i consolidant una xarxa de serveis que s’amplia amb la suma de tot el moviment associatiu de persones sordes de Fesord CV i que ja consta amb 14 punts d’atenció locals i comarcals i 3 provincials al llarg de la Comunitat Valenciana.

Les entitats de persones sordes són referents per a implementar polítiques i iniciatives que naixen de les pròpies persones sordes. Per això, potenciar i donar suport al moviment associatiu és tan important per a fer arribar les necessitats de la ciutadania sorda a les institucions públiques locals, provincials i autonòmiques, a més de ser el pont per a avançar cap a l’accessibilitat dels serveis públics de la societat valenciana.