96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

Primera reunió per a l’elaboració de l’Estratègia valenciana per a la planificació lingüística de la LS

El dimecres va tindre lloc la primera reunió de la ponència tècnica de la llengua de signes del Consell Social de les Llengües. Una primera reunió en la qual Amparo Minguet ha sigut triada, per unanimitat, com a coordinadora al costat de la resta de vocals i experts que formaren l’equip de treball.

Al llarg de les successives reunions de treball establides, l’equip de professionals elaborarà un estudi de les actuacions i estratègies necessàries, perquè el govern puga aplicar i així complir amb la protecció, promoció i respecte de la llengua de signes tal com estableix l’Estatut d’Autonomia.

La directora de Fesord CV, Amparo Minguet, en nom de tot el moviment associatiu de persones sordes va  posar en valor la llengua de signes com a part del patrimoni cultural de València, a més, de reconéixer l’esforç de l’administració per protegir els drets lingüístics i respectar la llibertat d’elecció.

Des de FESORD, membre del Consell Social de les Llengües des de la seua constitució en el 2018, valorem positivament la posada en marxa d’aquesta ponència, que donarà veu a la comunitat lingüística usuària de la llengua de signes, de tal manera que no sols forme part de la seua vida privada sinó que també estiga present en la vida pública de la Comunitat Valenciana com un dret fonamental.

Amparo Minguet – Vocal CSL, Coordinadora

Rosana Marín – Vocal CSL

Josep Antoni Moya – Vocal CSL

Mª Luz Esteban – Membre ponència, CNLSE

Antonio Ferrer – Membre ponència, Universitat de València

Laura Garcia – Membre ponència, FESORD

Alicia Albelda – Membre ponència, FESORD – ILS

Mª Carmen Tos – Membre ponència, FESORD – ILS