96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

Fesord presenta ‘Meravelles d’Estellés’ per tancar el 25é aniversari de la mort del poeta

190329 estelles

Fesord dins el marc de l’acord amb la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme presenta ‘Meravelles d’Estellés’ un projecte inclusiu que acosta la poesia a les persones sordes.

Aquest material didàctic multimèdia, en format web i en valencià, pretén acostar la figura del poeta Vicent Andrés Estellés, considerat un dels millors poetes de la nostra literatura, a totes les persones que no el coneixen i, especialment, a les persones sordes.

El 27 de març Fesord celebra el seu particular homenatge al poeta de Burjassot i acosta la seua obra a les persones sordes. Cantautors i cantautores valencianes i una especialista en llengua de signes han versionat alguns poemes musicats del poeta.

L’any 2016 s’inicià l’acord amb la Direcció General i, des d’aleshores, Fesord ha desenvolupat diferents iniciatives per a la promoció i el coneixement del valencià, així com de la cultura i la literatura del nostre territori a través de la llengua de signes. Per altra banda, durant aquests darrers anys s’han editat altres materials com ara: El món dels signes, Història de la nostra llengua, De llengua a llengua o el primer còmic inclusiu Ona, té moltes coses a contar-te. I també s’han organitzat edicions anuals de cursos de preparació per a les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià per a persones sordes amb un índex d’aprovats molt satisfactori.

Durant anys, moltes persones sordes valencianes no han pogut accedir a l’aprenentatge del valencià ni a la cultura i la literatura del nostre territori, tanmateix tots i totes som part d’aquesta societat diversa que s’enriqueix i es nodreix de la diversitat de llengües i cultures. Promoure l’accés a la cultura valenciana a través de la llengua de signes és apostar per la igualtat d’oportunitats i per la participació proactiva de la ciutadania sorda.