96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

La CIPI aposta per les persones sordes

GVA Igualtat

Fesord

Un any més Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives aposta per les persones sordes.

En el marc de Programes i serveis de promoció d’autonomia de persones amb diversitat funcional l’administració ha concedit ajudes tant a Fesord CV com a la Fundació Fesord CV.

Fesord a través del “Programa de cooperació social i dinamització del moviment associatiu de persones sordes 2018” subvencionat per l’administració pública valenciana, ha continuat apostant per un associacionisme fort i actiu, continuant la lluita històrica del col·lectiu de persones sordes pels seus drets i per derrocar les barreres de comunicació. Aquesta edició a més de les cites anuals com el DNLS i el DIPS, aquesta ajuda ha permés la nostra assistència al VII Congrés Estatal de Persones Sordes de la CNSE “Valor associatiu: un compromís de futur” on es va reunir tot el moviment associatiu nacional per a establir línies de treball conjuntes; així com l’organització a l’octubre de l’I Fòrum Europeu de Dones Sordes “Dones Sordes en Moviment”.

Quant a la Fundació Fesord CV, l’ajuda rebuda al “Programa d’atenció integral a persones sordes 2018” ha comportat continuar atenent les demandes i donant resposta a les necessitats plantejades per les persones sordes que s’han acostat a la nostra entitat, tant a través d’intervencions individuals com d’accions grupals. En el marc d’aquest programa també s’ha continuat promocionant i coordinant l’ensenyament de la llengua de signes, així com la inclusió d’ella en més espais públics. Un altre vessant cobert per aquest programa és el voluntariat per i per a les persones sordes, fomentant entre aquest col·lectiu la seua participació com a persones voluntàries en benefici de sectors més vulnerables de persones sordes com són la infància, persones sordes amb discapacitat afegida o persones sordes majors.