96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

La modernització de l’atenció sanitària a persones sordes, una prioritat

FESORD treballa amb la Conselleria de Sanitat per a actualitzar els sistemes de notificació i avisos sanitaris a les tecnologies.

La recentment posada en marxa del servei de vídeointerpretacióSVisual, en les urgències dels hospitals públics de la Comunitat Valenciana és un dels punts que la directora de FESORD CV, Amparo Minguet, va tractar amb la Secretària Autonòmica d’eficiència i tecnologia sanitària, Concha Andrés, i amb la Directora General de planificació, eficiència tecnològica i atenció pacient, María Llanos de la Conselleria de Sanitat.
La magnitud dels serveis d’urgències obliga totes dues entitats a mantindre obert un canal de contacte permanent que afavorisca la resolució de possibles incidències i millores per a garantir la comunicació dels i les pacients sords/es.
Per part seua, FESORD ha obert una línia directa amb els i les usuàries de SVisual en urgències perquè qualsevol incidència o dificultat la puguen transmetre en la nostra xarxa de punts d’atenció del moviment associatiu o bé, directament a FESORD, i així poder traslladar qualsevol millora a la Conselleria.
Al seu torn, la Secretària Autonòmica es va comprometre a enviar una instrucció a tots els serveis d’atenció al pacient (SAIP) perquè coneguen el recurs i el transmeten al personal sanitari que puga estar en urgències dels hospitals.
L’aposta de l’Administració Sanitària és garantir l’accessibilitat en l’atenció al pacient amb qualsevol classe de discapacitat i per a això obri una línia de treball global d’accessibilitat que ens possibilita transmetre les necessitats de les persones sordes usuàries del sistema públic de salut. Un exemple d’això, són els avisos a través de telèfons usant el canal d’àudio i veu. La Conselleria es compromet a solucionar d’una vegada aquest tema i ens convida al fet que qualsevol persona sorda que patisca un avís o petició a través d’aquest canal, ens transmeta el lloc on s’ha produït la incidència per a solucionar-lo immediatament.