96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

Societats justes i inclusives

Dimarts que ve 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Una data declarada per l’Assemblea General de les Nacions Unides en 1992. Des de llavors, s’ha avançat considerablement en la promoció dels drets i el benestar de les persones amb discapacitat. Un repte que es consolida amb l’Agenda 2030 per al desenvolupament Sostenible.
Enguany, el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat se centra en el seu apoderament per a un desenvolupament inclusiu, equitatiu i sostenible. En aquest objectiu de construir societats justes i inclusives, així com protegir els drets humans i promoure la igualtat, FESORD i el seu moviment associatiu assistiran als diferents actes organitzats per a aquest dia; dissabte 30 a Elx i dimarts a Vinaròs, Benicarló amb COCEMFE, Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i en les Corts Valencianes amb el CERMI CV.
El nostre moviment associatiu continuarà lluitant i treballant perquè els drets de les persones sordes siga com siga la seua condició personal, social o comunicativa es compleixen, però sobretot continuarem apostant per la seua llibertat en la presa de decisions, la seua capacitat de representativitat i la seua autonomia a tots els nivells de la seua vida.
Finalment, des de la nostra entitat recordem el dret a la identitat lingüística i cultural de les persones sordes, recollit en la Convenció de l’ONU pels drets de les persones amb discapacitat des del 2006 i en la recent actualització de l’Estatut de les Persones amb Discapacitat en la Comunitat Valenciana, que afig un nou dret:
«8. Al reconeixement i protecció per part dels poders públics de la llengua de signes com a part de la identitat de les persones de la comunitat lingüística que la utilitzen així com de la diversitat i riquesa lingüística i cultural de la societat valenciana».