96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

Seguim en la cultura inclusiva que incloga la llengua de signes en els museus de la Comunitat Valenciana

190517 Museos Dival

Amparo Minguet i Mónica Díez de Fesord CV es reuneixen amb els directors dels museus pertanyents a la Diputació de València: Santiago Grau, Museu de Prehistòria de València, Francesc Cabanyes, Museu Valencià d’Etnologia i Marc Borràs, MuVIM que acompanyaven a Pau Llacunes, Gabinet Cultura de la Diputació.

Fesord i la seua Fundació persegueixen una Cultura inclusiva que garantisca la participació de les persones sordes en l’art i la cultura de la Comunitat Valenciana mitjançant la presència de la llengua de signes i el subtitulat en la informació cultural. Aquest objectiu compartit amb els directors dels museus de la Diputació de València és el que ha propiciat aquesta reunió que inicia un llarg camí de col·laboració interinstitucional que acostarà la cultura a les persones sordes.

De fet ja són moltes les iniciatives en les quals la Fundació Fesord, a través de la seua àrea d’adaptació lingüística en llengua de signes, ha realitzat en museus de la Comunitat Valenciana. El MARQ, el Museu d’Alcoi, Vilamuseu, a més de les rutes dels castells d’Alaquàs i Sagunt, així com la de Vicent Andrés Estellés.

Els museus de la Diputació de València volen obrir les seues portes a la ciutadania sorda i incloure en les seues agendes la presència de la llengua de signes i per a això són conscients que comptar amb la nostra entitat és inexorable perquè hi haja un ús i tractament adequat i de qualitat de la llengua.