96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

28 de setembre, Dia internacional de les persones sordes

DIPS 2019

En el 2019, el Dia Internacional de les persones sordes el celebrem al Parc Central de València el 28 de Setembre. “La causa que ens uneix” és el lema que acompanya al logo d’aquest dia tan especial per a les persones sordes i les seues famílies a tot el món.

Cada any, l’última setmana de setembre, les comunitats sordes del món organitzen la setmana internacional de les persones sordes. Aquesta setmana culmina en el Dia Internacional de les Persones Sordes que se celebra l’últim diumenge del mes, si bé, a Espanya sol traslladar-se al dissabte. Aquesta celebració data de 1958 i va ser propiciada per la Federació Mundial de Persones Sordes (*WFD) que va triar aquesta data per a commemorar el primer Congrés Mundial de la *WFD que va tindre lloc al setembre de 1951.

Es tracta d’un dia de caràcter reivindicatiu on les comunitats sordes, les persones sordes de les diferents regions i països visibilitzen la seua realitat davant el món, on expressen les seues demandes en qüestió de drets i en el qual es posa en relleu la riquesa de la cultura sorda i de la llengua de signes.

Durant el dissabte 28 de setembre, moltes són les activitats programades perquè totes les persones que assistisquen puguen gaudir d’aquest dia: activitats per a la infància, per a la dona, per a la joventut i també per a les persones majors. Esperem comptar amb la presència de membres del govern valencià i que estiguen presents en la lectura del manifest que, com sempre, serà compartit per totes la Comunitats Autònomes.

També hi haurà actuacions de persones sordes i mai oblides: És temps de construir, és temps de ser lliures, sí a la llengua de signes.