96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

Fesord acull a Maida del programa Frontrunners

190412 Maida Frontrunners

Aquesta setmana ha sigut molt especial! Us presentem a Maida, una estudiant sorda que ha compartit aquesta setmana amb Fesord CV. Les xarxes de treball entre entitats de persones sordes a nivell internacional ens ofereixen experiències com aquesta, en la qual no solament Maida ha aprés, si no que totes nosaltres hem aprés d’ella també.

Maida signa en Internacional, us deixem transcrit el text perquè entengueu millor la seua presentació.

Hola! Em dic Maida, aquest és el meu signe, i sóc de Ruanda.

Sóc estudiant del programa Frontrunners, a Dinamarca, on vaig estar un any estudiant i ara estic en període de pràctiques a Espanya. Ara estic a València, concretament en la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana, on he estat una setmana coneixent els diferents serveis de l’entitat com l’atenció a la infància sorda, l’educació amb llengua de signes de xiquets/as sords/as, projectes, cursos de llengua de signes presencial i online a la població oïdora (incloent a diferents professionals), política sectorial que inclou a persones majors, amb discapacitat afegida, dones sordes, àrea d’orientació a persones sordes, barreres de comunicació, atencions on s’informa, orienta i assessora depenent de les necessitats.

Durant una setmana he aprés coses molt interessants, ha sigut una bona experiència, i ara tots els meus coneixements els traslladaré al meu país, Ruanda, per a posar en marxa projectes que ajuden el seu desenvolupament.

Les persones sordes i les seues entitats han d’estar presents en els espais d’opinió com a part de la ciutadania activa que conforma la diversitat social de la nostra autonomia.