96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

Jovesord continua la recerca d’espais de participació en les polítiques de joventut

Reunión Jovesord IVAJ

Un dels objectius estratègics de la nostra entitat és impulsar la participació de la joventut sorda, per a això el Consell de Joventut Sorda, Jovesord, desenvolupa cada any tot un programa d’activitats dirigides a la joventut sorda de la Comunitat Valenciana.

Jovesord va complir 30 anys en el 2018. Una extensa trajectòria on la joventut sorda sempre s’ha caracteritzat per buscar espais propis que possibiliten la seua participació sociopolítica tant dins com fora del moviment associatiu. Jovesord participa en el Consell Valencià de la Joventut i va realitzar aportacions en el procés de consulta per a l’elaboració de la Llei de polítiques integrals de Joventut aprovada en 2017, on s’inclou la llengua de signes com una llengua més del nostre territori.

Aquest treball de representativitat i participació activa en els espais de joventut, és on s’emmarca la col·laboració que la nostra entitat sempre ha tingut amb l’IVAJ, amb el qual Jovesord ha desenvolupat nombroses accions per a la joventut sorda.

Seguint aquesta línia de col·laboració, Fesord i Jovesord s’han reunit amb el Director General de l’IVAJ en funcions, Jesús Martí, per a assegurar que l’Institut de la Joventut continua apostant per les persones sordes més joves i per la llengua de signes, tal com es recull en la llei.