96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

Jovesord programa activitats per a la joventut sorda

actividades Jovesord

Vàries són les activitats que des de Jovesord s’estan iniciant per a donar protagonisme i espais propis a la joventut sorda de la Comunitat Valenciana.

Hi ha dues trobades programades: un dirigit a joventut sorda, que es durà a terme de l’11 al 13 d’octubre, on la convivència entre iguals i el gaudi d’un espai propi dedicat a la joventut sorda propiciarà la recollida de demandes i les inquietuds de les persones sordes més joves de la Comunitat Valenciana i per descomptat, moments de gaudi i diversió inoblidables.

En segon lloc, l’intercanvi entre joventut oïdora i sorda que està previst per al mes de novembre i que es tracta de tot un model d’inclusió. D’una banda, la immersió lingüística en llengua de signes, la convivència amb les persones sordes 24 hores, és sens dubte una oportunitat per a acostar-se i conéixer en profunditat a les persones sordes; per una altra, la joventut sorda, que sempre dóna exemple de la seua capacitat per a relacionar-se amb la societat oïdora i rebutjar falsos mites que parlen de guetos que en la realitat de la joventut sorda no es produeixen.

Així mateix per als i les més joves del grup de Jovesord, tenim l’espai JuniorSord. Durant aquest mes de juliol, el grup de 12 a 17 anys està participant en el taller de comunicació que organitza el SAFIS i Jovesord, però és el cap de setmana del 1, 2 i 3 de novembre quan el grup Júnior té una cita estatal en la Trobada que està programat per la Confederació Estatal de persones sordes (CNSE) que serà a Madrid. Una trobada totalment accessible, on a més les famílies podran participar de forma paral·lela d’un intercanvi d’experiències, mentre els seus fills i filles gaudeixen de l’Espai Júnior estatal. Segur que serà una experiència fantàstica que sempre recordaran.