96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

SVisual una forma de garantir l’accessibilitat en l’entorn més pròxim

Formacion Svisual

Dins de la línia de treball que Fesord ha obert per a donar a conéixer el servei de videointerpretació en llengua de signes i xat en temps real, SVisual, sols en 2019 ja hem realitzat cinc tallers dins dels nostres centres de treball per a acostar aquest recurs a les persones sordes.

Les persones sordes poden utilitzar el SVisual per a comunicar-se des dels seus dispositius amb altres persones oïdores a través del vídeo – intèrpret de llengua de signes i per a això, han de registrar-se en la plataforma estatal liderada per la CNSE en col·laboració amb el moviment associatiu autonòmic.

Així mateix recordeu que el 016 disposa del recurs SVisual les 24 hores del dia, seguint tots els llits propis de la confidencialitat del 016, sense registres i sense enregistrament de dades de la videoconferència mantinguda.

Però també, Fesord disposa de punts d’atenció SVisual propis de la Comunitat Valenciana que inclouen atenció municipal a la ciutadania en algunes ciutats i municipis de la nostra autonomia i no requereix de registre per part de les persones sordes. Recentment, les oficines d’ocupació LABORA també han habilitat el servei que permet a les persones sordes fer les seues gestions laborals de forma directa i autònoma sense la necessitat de sol·licitar amb antelació la figura d’un/a intèrpret presencial. Pots consultar tots els punts de SVisual de la CV en la nostra web.