96 384 60 55 info@fesord.org
96 384 60 55 info@fesord.org

Visites culturals accessibles per a aquest estiu

La Fundació Fesord CV treballa per una cultura inclusiva per a les persones sordes, per a això realitzem traduccions lingüístiques dels continguts culturals a través de l’equip d’especialistes en llengua de signes i a més adaptem visualment la informació auditiva.

Si durant aquestes vacances o en qualsevol altre moment vols endinsar-te en el meravellós món de la cultura para atenció als llocs que pots visitar:

 1. CASTELL ALAQUÀS: Monument Històric Artístic del segle XVI i Bé d’Interés Cultural de la Comunitat Valenciana que ofereix, a través de codis QR informació en llengua de signes en 18 panells distribuïts per les seues instal·lacions.
 2. CASTELL SAGUNT: aplicació de descàrrega gratuïta “Tour Sagunt”, disponible tant per a IOS com per a ANDROID, podem accedir a la història d’aquesta fortalesa situada a la part alta del turó que protegeix la ciutat de Sagunt.
 3. RUTA VICENT ANDRÉS ESTELLÉS: ruta literària en la localitat de Burjassot en homenatge al poeta valencià Vicent Andrés Estellés, accessible en llengua de signes a través de codis QR que ens acostaran a la literatura i vida del poeta.
 4. MUSEU ARQUEOLÒGIC D’ALACANT (MARQ): A través de la seua pàgina web podem accedir als vídeos en llengua de signes sobre l’exposició que actualment alberga el museu: “Aniran, bressol de les civilitzacions”. A més, el museu ofereix visites guiades *teatralizadas en llengua de signes en col·laboració amb APESOA.
 5. VILAMUSEU: En els panells de les rutes per la ciutat i en el museu podem trobar codis QR sobre el contingut cultural de la localitat.
 6. MUSEU EXPLORA ALCOI: codis QR dels panells informatius, tant del museu com de les seues famoses “façanes”. Aquest projecte s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració de l’Associació de Persones Sordes d’Alcoi i Comarca.
 7. AJUNTAMENT ORIOLA: En breu, aquesta localitat alacantina oferirà l’adaptació a llengua de signes dels continguts culturals dels seus museus i els principals llocs d’interés de la ciutat als visitants mitjançant uns dispositius mòbils que trobaran en els propis museus, centre de recepció de visitants i oficines d’atenció al públic i a través dels quals podran gaudir de la cultura oriholana.
 8. MISTERI D’ELX: Els dies 11, 12 i 13 d’agost, les persones sordes que ho desitgen poden assistir a la celebració del famós “Misteri d’Elx” accessible gràcies a la col·laboració de la Fundació Misteri d’Elx, FESORD CV i APESOELX. Reserva la teua entrada contactant amb Apesoelx en 696420029 o apesoelx@hotmail.com. El termini és el 5 d’agost.
 9. ORPESA: Signoguies per a realitzar un recorregut en llengua de signes. A més, Tourist Info i Nathurhiscope disposen de bucles d’inducció mòbils per a aquelles persones que ho requerisquen. A través de la web www.oropesadelmar.es > cultura > audioguies/signoguies podem trobar dues rutes accessibles:
  • RUTA 1: “Oropesa del mar des de la costa”
  • RUTA 2: “Oropesa del mar: un viatge pel temps”

Aprofiteu i gaudiu aquest mes d’agost i al setembre us esperem per a explicar-nos. Bon estiu!